Download rellotges de sol in pdf or read rellotges de sol in pdf online books in PDF, EPUB and Mobi Format. Click Download or Read Online button to get rellotges de sol in pdf book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want.Rellotges De Sol

Author: Sílvia Soler i Guasch
Publisher: Columna CAT
ISBN: 8466423338
Size: 47.15 MB
Format: PDF, Mobi
View: 6866
Download and Read
Postals d’estiu, instantànies vitals, moments viscuts, reflexions sobre el pas del temps, les carícies del sol, la brisa del mar, el nostre lloc al món, la felicitat inadvertida, els estius al poble, la família que ens embolcalla... Relats deliciosos, sensuals, delicats i emotius de la mà de Sílvia Soler, una de les autores catalanes amb més projecció de la literatura actual. «L’únic rellotge que vull tenir a prop és el rellotge de sol que entoma l’escalfor durant tot el dia i, mandrós, sembla que hagi de fer avançar el temps més a poc a poc. M’agraden els rellotges de sol. Són bonics i guarneixen amb elegància les façanes de les cases. També són un senyal d’identitat : propis d’un país mediterrani i assolellat com el nostre. I, a més a més, solen regalar-nos idees per a la reflexió».

L Ordre Del Temps

Author: Carlo Rovelli
Publisher: Anagrama
ISBN: 8433939408
Size: 32.92 MB
Format: PDF, ePub
View: 6956
Download and Read
Què és el temps? Existim en el temps o és el temps qui existeix en nosaltres? Per què recordem el passat i no el futur? Què vol dir que el temps «corre»? El passat és tancat i el futur és obert? El temps és lineal? Existeix de debò? Carlo Rovelli, físic i autor del best-seller internacional Set lliçons breus de física, respon aquí aquestes preguntes i moltes més. El temps és un enigma no només per als profans, sinó també per als físics, que al llarg de la història han anat modificant la percepció que en tenen. Rovelli aborda el temps i els seus interrogants amb una combinació única de rigor, capacitat divulgativa i bagatge humanístic que li permet incorporar al text el Mahabharata, Horaci, Guillem d’Occam, Proust, Rilke... El llibre es divideix en tres parts: la primera tracta allò que la física moderna sap avui sobre el temps i els canvis radicals que s’han produït al voltant d’alguns temes que es donaven per tancats; la segona se centra en la gravetat quàntica i en la idea d’un món sense temps, mentre que la tercera explora el naixement del temps i com l’experimentem. El resultat és un assaig apassionant, que ens proporciona claus –científiques i filosòfiques– per entendre el misteri del temps, un tema central de la física i també de la nostra relació amb la vida i l’univers.

Manual De Matem Tiques Del Professor De Prim Ria

Author: Artur Balaux
Publisher: Edicions Universitat Barcelona
ISBN: 9788483383827
Size: 46.62 MB
Format: PDF, ePub
View: 1141
Download and Read
Ultimament, en l ́ambit de l ́educació primària , s ́ha donat molta importància a l ́aspecte didàctic i pedagògic però sembla que s ́hagi oblidat una mica la formació sòlida i global del professor en les matèries que imparteix . Això és contradictori ja que la didàctica depèn, en gran mesura , del coneixement que el professor té d ́aquestes matèries. Per això aquest treball no tracta només dels mètodes didàctics que cal aplicar en cada moment a l ́aula, sinó també del bagatge que el professor ha de tenir perquè les classes resultin realment profitoses als seus alumnes..Inclou quatre tipus de continguts que s ́alternen constantment en funció de l ́ordre dels diferents temes. 1- Conceptes matemàtics, que el professor que fa la classe ha de dominar, o poder repassar, perquè la seva feina comporti un veritable aprenentatge per part de l ́alumne. 2 - Procediments i exemples que s ́han trobat idonis des del punt de vista del mètode matemàtic i més propers a la lògica de l ́alumne. Inclou en l ́apartat d ́estadística un seguit d ́exemples , amb notes ficticies d ́una classe, perquè els professors puguin fer la valoració i la interpretació dels resultats de cada grup d ́alumnes. 3 - Història de les matemàtiques per il.lustrar les explicacions el professor i per comprovar que aquesta ciència està lligada a la vida de l ́home des d ́èpoques prehistòriques. També pot servir per posar exemples que corresponen a l ́edat madurativa dels alumnes i per fer treballs interdisciplinaris relacionats amb els apartats d ́història de les ciències socials. 4 - Didàctica de les matemàtiques on es fa un apropament als temes a partir d ́exemples clars i de definicions amb paraules senzilles de manera que, sense perdre el rigor matemàtica, l ́alumne aprengui a formalitzar els coneixements que va adquirint.

Essential 120000 English Catalan Words Dictionary

Author: Nam H Nguyen
Publisher: Nam H Nguyen
ISBN:
Size: 76.22 MB
Format: PDF, ePub, Docs
View: 2025
Download and Read
The entire dictionary is an alphabetical list of English words and their French equivalent translations. It will be very useful for everyone (home, school, students, travel, interpreting and learning French or English). Tot el diccionari és una llista alfabètica de paraules en anglès i les seves traduccions equivalents en francès. Serà molt útil per a tothom (casa, escola, estudiants, viatges, interpretació i aprenentatge francès o anglès).

Resta Ka Tica

Author: Ventura Ametller
Publisher: Cossetània Edicions
ISBN: 9788497913676
Size: 10.72 MB
Format: PDF, Docs
View: 4098
Download and Read
La Summa kaòtica i la Resta kaòtica representen un ampli calidoscopi literari, que podria comparar-se al que va dir-se del Guernica de Picasso: un brau que entra dins una botiga de cristall. D'aquesta manera, la narrativa de Ventura Ametller entra en piconadora sobre fets i idees i trinxa per obrir-nos les portes de noves percepcions. La Summa kaòtica és la biografia història trifàsica de Protomorphus-Anamorphus-Metamorphus. La història comença quan el protagonista encara no ha nascut, i continua amb la seva infantesa, a través de la qual anirem contemplant els esdeveniments familiars i polítics del seu poble durant l'etapa republicana. La Resta kaòtica continua la història amb la cronologia de la derrota després de la Guerra Civil. En ambdues novel·les, la narració defuig el tractament naturalista, interpreta la realitat i embolcalla el lector amb una enorme massa de referències culturals, màgiques, mítiques o filosòfi ques, dóna la seva particular visió del món i salva de l'oblit figures i paisatges que l'autor va conèixer i recrea a través de la narrativa.